KERETTÖRTÉNET

Hol járunk most? Miért történik az ami?


Két év telt el mióta Azeroth népe összefogott, hogy legyőzze a Lángoló Légiót a Hyjal Hegységnél. Mindenki azzal törődött ekkoriban, hogy újjáépítse a városait, kikötőit, amit a Légió elpusztított. Egy törékeny béke választotta el a Szövetséget és a Hordát attól, hogy ismét egymás torkának essenek. Ekkortájt csatlakoztak az Elhagyatottak is a Hordához, hiszen a Szövetség gyűlöletet tanúsított irányukba, elutasította őket.

Csatlakozásuk a Horda számára igazán jó lehetőséget kínált fel: Hozzá akartak csatolni minden Elhagyatottak által népesített területet Horda területeihez. Igen ám, azonban a Szövetség is ezt szerette volna, viszont ők még az élő, megmaradt Lordaeroniak révén.

Így került a képbe az egykoron Alterac-i királyság fennhatósága alatt álló Hillsbrad Dombság is. Mind a Szövetség, mind pedig a Horda kivezényelte ide a katonáit, diplomatáit.
Mindössze csak ezek után szembesültek azzal a ténnyel, hogy ez sokkal nehezebb lesz mint azt gondolták és nem csak azért, mert ott a másik fél, hanem mert van egy harmadik is. A magát Szindikátusnak nevező bűnszervezet az egykori Alterac-i királyság bosszúszomjas embereiből áll, akik inkább meghalnak mintsem, hogy feladják a területeiket.

Mióta a Szövetség és a Horda megérkezett a területre folyamatosak a fosztogatások és gyújtogatások. Rendszeresen tűnnek el utánpótlást szállító egységek is nyom nélkül. Egyikük sem tudja, hogy ezekért a Szindikátus felelős vagy éppen a másik fél, hiszen a szemtanúk vagy meghaltak vagy senki sem látott semmit azok közül, akik életben maradtak.

A Varjúorom Kastély bejárata
A Varjúorom Kastély bejárata
Hillsbrad Dombsági fák, aljnövényzet és út
Hillsbrad Dombsági fák, aljnövényzet és út

Azonban Lord Jorach, a Varjúorom Kastély kémjeinek vezetője szerette volna eloszlatni ezt a ködöt. Nem állt érdekében, hogy a Szövetség és a Horda egymásnak ugorjon az Alterac Hegység egészén és feldúlják szeretett otthonát.

Kémeket küldött a Szindikátus soraiba, a Szövetség katonái közé és a Hordába is. Miután világossá vált számára a helyzet úgy határozott, hogy megosztja az újonnan megkaparintott információt a Hillsbrad Dombságban állomásozó hatalmakkal.


Mit keres a Hillsbrad Dombságban a karaktered?

A karaktered lehet egy hivatásos katona, akit ide vezényeltek és most itt állomásozik. Viszont mivel ebben az időben folyt a Kalimdor kontinens kolonizálása mind a Szövetségnél, mind a Hordánál, nem túl sok hivatásost tudtak ide küldeni. Ezen kívül a karaktered lehet önkéntes katona is, akinek az osztaga itt állomásozik. Lehet kalandozó, aki éppen pont erre járt, és segíti a helyi erőket, de lehet helyi is. Az Alterac hegység elég nagy ahhoz, hogy sok helyi karakterünk legyen - viszont amit észben kell tarts, hogy itt leginkább Emberek, Villámdárda, esetleg Bronzszakállú Törpök, Dérfarkas Orkok és elvétve hajdanán Lordaeroni Elhagyatottak élhetnek.